Logeren in Vlaanderen
 

Monteciccardo

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 61e1b27d0cd5a
 • 61e1b2c15ca5b
 • 61e1b28755eb1
 • 61e1b28117c02
 • 61e1b27e58ff7
 • 61e1b2c296634

Camping Podere Sei Poorte is opgebouwd door de Nederlandse familie Poorte en ligt in de groene heuvels van Le Marche. De camping heeft zeer ruime kampeerplaatsen en biedt eveneens de mogelijkheid tot het huren van een stacaravan, glampingtent of luxe lodgetent. In de rustige en natuurlijke omgeving wandel of fiets je door de olijfgaarden en zonnebloemvelden en geniet je van de authentieke Italiaanse dorpjes. Op de camping kun je heerlijk à-la-carte (hoogseizoen) of een vijfgangen-verrassingsmenu (laagseizoen) eten in het restaurant. Ook kun je iedere zondagochtend genieten van een uitgebreide brunch. Afkoelen kan in het zwembad met uitzicht over de heuvels, of je maakt een ritje naar de kust (twintig kilometer) waar je neerstrijkt op het zandstrand aan de Adriatische zee.

In het binnenland van de regio Le Marche, verscholen in de groene Italiaanse heuvels, ligt Camping Podere Sei Poorte (P6P). Vanuit het noorden is de camping goed bereikbaar vanaf de A14. Vanaf daar ga je de Italiaanse binnenlanden in en volg je de heuvelachtige wegen langs graanvelden, wijn- en olijfgaarden en pittoreske stadjes richting de camping (voor het laatste stuk volg de borden ‘Camping P6P’). De camping ligt in een bosrijke en natuurlijke omgeving, weg van het massatoerisme bij de kust. Om de gasten bij binnenkomst al het Italiaanse plattelandsgevoel te geven, doet een authentieke boerderij dienst als receptiegebouw.

Hollands glorie
De Nederlandse eigenaren (familie Poorte) of één van de stafleden heten je vriendelijk welkom op de camping. Het heuvelachtige landschap zorgt ervoor dat het terrein op een bijzondere terrasvormige manier is aangelegd. Je kunt zien dat de camping met liefde wordt onderhouden en de kampeerplaatsen op het gras zijn zeer ruim aangelegd (150 m2) en worden omringd door bomen en struiken. Behalve plaatsen voor tenten, caravans, campers en vouwwagens, biedt Camping Podere Sei Poorte de mogelijkheid een stacaravan, luxe lodgetent (glamping) of safaritent te huren.

Zwembad met uitzicht
Hoewel de sanitaire voorzieningen niet nieuw zijn, zijn deze wel schoon en goed onderhouden. Verspreid over negen kleine units over het terrein zijn deze voorzieningen voor iedereen goed bereikbaar. Ook het zwembad (8 x 16 meter) ziet er prachtig uit en is gelegen op een heuvel waardoor je vanaf de ligbedjes een panoramisch uitzicht hebt op de bossen en velden in de omgeving.
Kinderen vanaf vier jaar en de jongere jeugd kunnen zich verder vermaken op het speelterrein, de trampoline of op de sportveldjes. Voor de kleinsten is er een animatieteam beschikbaar en omdat er in het hoogseizoen meerdere gezinnen met tieners verblijven, zal ook deze groep zich niet vervelen (nachtzwemmen, kampvuur of gewoon met elkaar).

Capo’s Brunch
Op de camping ligt een campingwinkeltje, maar voor de grotere inkopen zul je de auto moeten pakken (supermarkt op tien minuten rijden). Wel wordt er via een app een service aangeboden om verse broodjes te bestellen. Het stralende middelpunt van de camping is het restaurant. Hier leer je in een familiaire sfeer de overige campinggasten kennen, kun je aanschuiven voor een heerlijk diner en geniet je samen van de regionale wijnen.
In het hoogseizoen zijn er à-la-carte-avonden (in het laagseizoen drie keer per week) en is er een Italiaans verrassingsmenu te krijgen. Op maandag zijn er originele pizza-avonden waar je uitgebreid kennismaakt met de Italiaanse specialiteit. Op zondagochtend serveert men 'Capo's Brunch', waarbij de gasten de mogelijkheid hebben om samen met de familie Poorte te genieten van diverse salades, heerlijke broodjes, croissants, Italiaans beleg en een cappuccino.


Hans en Sietske Poorte
Stefanie, Michelle, Jeroen en Victor
Poorte SRL
Via Petricci 14
I – 61024 Monteciccardo (PU)
Le Marche Italië
Mobiel: (+39) 3331406043

Tel: (+39) 0721910286
E-mail: info@podereseipoorte.it
Website: www.podereseipoorte.it